Jaap de Raat

Photography, interlacing digital techniques with artisanal and historical processes, as sustainable as possible

What’s up…

  • Amadou, een double maze

Een double maze is een bijzonder gevouwen artistbook. In gevouwen toestand kun je de bladzijden omslaan, je kunt hem als object neerzetten. Hij lijkt dan op een leporello, maar uitgevouwen is het een grote ptigment transfer van een geabstraheerde tonderzwam (56 x56 cm).

  • Oer, een nieuw artistboek

Oer laat collages/ prenten zien van planten, in geabstraheerde vorm, die er al waren voor de mens er was. Bijzonder zijn ook de voor en achterkant: gemaakt van mycelium. De vorm is een pop up dubbele leporello.
 
  • Decline: een nieuw pop up artistbook:

Vervagende strepen op de weg, tekens van verval maar ook een signaal voor een afslag. Aan één kant kleur, de andere kant blauwe pop up plaatjes via pigment transfer op bamboe papier, in een wrapper met blauwe print.

  • Bomen in Berlijn als triptiek

Drie staande collages op bamboepapier overgebracht via pigment transfer

  • Kunsthalte installatie

Samen met Ellen de Jong, Karin van der Kooy en Welmoed Schmidt werken we aan een gezamenlijke installatie met de thema’s van Kunsthalte 2023 (Licht, Leven, Stil, Donker) in het formaat 30 x 30 cm zodat we de werken kunnen combineren. In de grid is de bovenste rij van Welmoed, de tweede rij is van mij, de derde is van Karin en de vierde van Ellen. De kolommen zijn dan de thema’s Licht, Leven, Stil, Donker.

  • Cyanotypes: van blauw naar ….

De blauwdrukken zullen worden omgekleurd via de methoden van Annette Golaz. In haar boek geeft ze manieren om blauwdrukken te kleuren met plantenbrouwsels. Ik ben dat aan het uitproberen. Zie “vegatones“.